7 Temmuz 2008 Pazartesi

İkinci Nesil EDGE Nedir?

İlk kez ABD'de uygulanan ve Avrupa’da da yaygınlaşmaya başlayan EDGE, multimedyayı cebin ayrılmaz bir parçası haline getirecek.
TurkcellEDGE ile cep telefonlarınızı çevrimiçi iletişimde çok daha etkin ve verimli kullanıp, logo, resim, melodi servislerinden çok daha rahat yararlanabilirsiniz. EDGE (Enhanced Datarate for GSM Evolution) teknolojisi yer, telefon ve yoğunluk gibi kriterlere bağlı olarak GPRS’ten 2-3 kat daha yüksek hızda erişim olanağı sağlar.
TurkcellEDGE’i sadece bu teknolojiyi destekleyen telefonlarla ve bu teknolojiyi destekleyen bölgelerde kullanabilirsiniz. TurkcellEDGE'i destekleyen bölgeler, telefonunuzun Hücre Bilgisi ekranının yanında (E) olarak belirtilir.

Desteklenen veri transfer hızı nedir?
İnternet servislerinde olduğu gibi, kullanılan teknolojinin özelliğinden dolayı, GPRS/EDGE bazlı servislerde sabit ya da ortalama bir veri iletişim hızından bahsedilemez. İletişim hızınız, kullandığınız telefon veya mobil modem kartının terminal sınıfı, bulunduğunuz yer, veri trafik yoğunluğu ve erişmek istediğiniz veri ağının bağlantı yoğunluğu gibi etkenlere bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Ancak EDGE ile veri iletişim hızı GPRS’e göre ortalama 3 kat yüksektir. Piyasada bulunabilen Class10 ve Class12 tipi EDGE uyumlu telefon veya mobil modem kartlarında erişilebilecek en yüksek iletişim hızı 236.8 Kbps'dir (saniyede 29.6 KB).
Bilgisayardan Internet için tavsiye edilen internet paketleri:
Faturalı hat sahibi kullanıcılar, günlük kullanımı ve aylık paketi, Hazır kart kullanıcıları ise günlük kullanımı ve haftalık paketi satın alabilmektedir. Detaylı bilgi için;


Teşekkür Ederim...
Çetin Poyraz ALPER ~çpa~