6 Nisan 2008 Pazar

T.C. Kimlik Numarası ile Adres Bullun

Yandık ki ne yandık artık e-devlet tamamen devreye girdi çok güzel ama bizi tanıyan tc numaramızı http://tckimlik.nvi.gov.tr/Web/QueryIdentityNumber.aspx buradan öğrenen herkes artık her an kapımızı çalabilir. Aslında bu tc numarası ile adres öğrenme işini sadece emliyet güçleri kısacası devletin elinde olmalı sıradan her insanın bunu kullanması süpriz olaylara sebep olabilir. Düşünsenize insanın dostu var düşmanı var. Ancak bu haberle ilgili şu var ki bu programın temeli http://ysk.gov.tr/ysk/index.html dayanıyor yani ben yüksek seçim kurumunun énerede oy kullanacağım" adlı veri sistemini kaynak ediyor. Bu durumda ben evimden taşınalı 7 ay kadar oldu ama halen eski adresim görünüyor. Yani Halk oylaması için oyumu kullanacağım okulu gösteriyor. Kan davaları olanlar korkmalarına gerek yok.Ama şunu diyebiliri ki sosyal bir devlet olmak istiyoruz neden devletimiz bizi bu kadar açık hale getiriyor. Seçim zamanı olamadığı halde neden halen ysk ın resmi sitesinde bu bilgilere halen rahat bir şekilde başkaları ulaşiabilsin. Bilemiyorum...
Aşağıda ki haberde bu bilgiden daha geniş olarak yararlanabilirsiniz.
resim: ysk resmi sitesinden

Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik Bölümü öğrencisi Buğra Ayan'ın hazırladığı ''T.C. Kimlik No Yaz Adres Bul'' isimli programın T.C. Kimlik numarasından kişinin adresini bulabiliyor.

Program internet üzerinden ücretsiz temin edilebiliyor.
İndirdiğiniz kurulum dosyasını çalıştırıp programı bilgisayarınıza kurduktan sonra kişinin T.C. kimlik numarasını ilgili bölüme yazarak o kişinin adres bilgilerine ulaşma imkânı verdiği öne sürülen programın ne kadar doğru sonuç verdiği bilinmiyor.
Ancak alacaklarını tahsil etmek isteyen ancak borçlu tarafa ulaşamayan birçok kişinin bu programı denediği ve programın internet üzerinden 5 binin üzerinde kişi tarafından indirildiği bildirildi.
Program, T.C kimlik no bilgilerini Yüksek Seçim Kurulu'nun bilgi bankası üzerinde aratarak adres bilgilerine ulaşıyor.
Program açıldığında karşınıza iki boş kutu çıkacak. Bunlardan üsttekine güvenlik kodu, alttakine istediğiniz T.C Kimlik No.'sunu girmeniz halinde bu kişinin oy vereceği, dolayısıyla bulunduğu mahallenin bilgilerini verir. 18 yaşından küçükler ve seçmen kaydı olmayanlarda çalışmaz. Program tamamen ücretsizdir"
Daha önceden Google Adsense'le finanse edilen program şu an herhangi bir reklam ya da spam içermiyor.

Kaynak;
cnnturk.com


Teşekkür Ederim...


Çetin Poyraz ALPER ~çpa~